3 idéer för härliga, kreative presenter

Varje år så står vi inför samma dilemma, ”vad kan jag köpa får present som sticker ut och som är personlig”.  Ofta dyker tanken upp en tid innan man faktiskt ska lämna över presenten. Det kan dock ta tid innan man genomför ett köp då beslutångesten slår in. En vecka, eller några dagar innan födelsedag, julafton eller annat slår in, inser du att du inte köpt en enda present. Återigen, varje år ställer du dig följdfrågan ”Hur gick det här till?”.

Vi har alla varit där, och artikeln idag är till för att hjälpa dig lite på traven. Oavsett om det har brist på tid, pengar eller idéer, är presenthandling ofta en stor utmaning för många människor. Här har vi några idéer för härliga, kreativa presenter som du kan leta efter. Och som en liten bonus; Har vi lagt lite extra krut på att spendera kvalitetstid med dina nära och kära.

För mor-och farföräldrar och andra släktingar

Sanningen är: Barnens mor-och farföräldrar väntar inte på en ny slips eller en ny flaska parfym. Det som morföräldrar älskar mest av allt, är en personlig present, gjord av deras barnbarn. Det finns gott om enkla presenter som du kan skapa ihemmet med begränsade material. Bland dem är magneter som farföräldrar kan sätta på sina kylskåp.

Favoritkläder

Om du är bland de som tycker om kläddesign, och mode, och vet att du har en vän eller närstående som är av samma tycke, kan det vara en god ide att gå på jakt efter något snyggt plagg. Genom att hitta något som du vet den andra person tycker om och du har någorlunda koll på deras stil och smak kan du med en present som denna visa att du känner till din bästis eller syskons stil, mer än vad personen kanske tror. Och på så sätt får du till en härlig överraskning. Och detta ger dig massor av möjligheter när det kommer till att väl shoppa!

Oavsett om kläderna ska vara anpassade till födelsedagsbarnet eller annat så kan du ta hjälp av internet. Det behöver inte vara så svårt som det kan låta, säg till exempel att du har en vän som klär sig i större storlekar, och du känner dig osäker på grund utav detta, så kan du fortfarande använda nätet och söka på tex. hitta jeans stora storlekar, och få fram mängder på tips och idéer. Begränsa dig alltså inte utan våga ge dig ut och sök.

Fokusera på livskvalité

Andra möjligheter kräver lite kreativitet. Visa att du bryr dig om dina nära och kära och deras sömn. Vi alla strävar efter så god sömn som möjligt om nätterna, och generellt sätt så snålar vi in på allt som har med sängen att göra. Visa därför de du tycker om att du värdesätter deras livskvalité i vardagen med att erbjuda tex. en skummadrass (hitta skummadrasser här) eller presentkort till ett köp. På så sätt visar du att du verkligen bryr dig om deras livskvalité.

Detta är några små tips på hur du kan leverera personliga, kreativa presenter!