Huvudbonad som passar till klänning

Varje klädstil har sin egen huvudbonad. När det kommer till klänningar finns det en del huvudbonader som passar och en del som absolut inte passar. Här nedan får du tips på hur du kan tänka när du ska välja huvudbonad till klänningen.

Huvudbonad till klänning

En huvudbonad är sällan bara till för att se snygg ut. Den är framförallt en praktisk accessoar som ska skydda mot sol och kyla. Sommar och sol innebär en lättare klädsel där klänningen är ett självklart val för många. Men vad ska man ha för huvudbonad till sina klänningar egentligen? Här nedan får du några exempel:

  • Stråhatt

En stråhatt är ett utmärkt val till klänning. Den andas sommar och sol och är inte bara fin, den skyddar dessutom från solens strålar. Man blir snabbt och lätt bränd i ansiktet och huvudet om man sitter ute länge i solen. Men det råder stråhatten bot på.

  • Sjal

En sjal kan man ha på huvudet som en huvudbonad. Precis som stråhatten skyddar sjalen mot solens strålar och beroende på hur man knyter den kan den bli riktigt fin ihop med klänningen.

  • Turban

Om du gillar det orientaliska kan du bära en turban ihop med klänningen. Det skapar en väldigt unik stil som säkert kommer dra många blickar till sig. Matcha turbanen med klänningen så att det blir en bra helhet.

Det finns så klart en del huvudbonader man bör undvika med klänningen. Undvik alla former av mössor. Även om det inte rör sig om en vintermössa, kan en mössa se väldigt nerklätt ut medan klänningen ger ett uppklätt intryck. Det är två stilar som krockar alldeles för mycket. Även kepsen bör man undvika. Keps associeras ofta med en sportig stil, vilket återigen krockar med klänningen som snarare får tankarna att gå till midsommarfirande eller slöa dagar i solen.