Ny butik för kepsar

Kepsen är en kär huvudbonad som bärs av alla åldrar och alla samhällsklasser. Förutom att vara en trevlig huvudbonad som genom sina olika stilar kan visa vem man är, fyller den även en nyttig funktion. Den skyddar ögonen och ansiktet från solen samt skänker viss värme till huvudet. Kepsar finns i alla möjliga sorters färger och mönster. Idag ser man att det går en trend i att bära kepsar som har en amerikansk stil, speciellt bland yngre människor. Dessa kepsar har bland annat amerikanska loggor och märken för olika baseboll- och fotbollslag.

Butiken Head Around i Skövde

Skövde har precis fått ett tillskott i näringslivet, bestående av den lilla butiken Head around. Det är alltid roligt när en Ny butik säljer kepsar och speciellt när kepsarna är lite speciella. Butiken ligger på Kungsgatan och specialiserar sig på trendiga kepsar med olika tryck. Idén till butiken föddes när ägaren, Nicole Alvarez, tröttnade på att behöva åka till Göteborg för att få tag i rätt kepsar till sin pojkvän. Många i Skövde och det närliggande området har uttryckt att det är en mycket efterlängtad butik, eftersom de nu kan köpa kepsarna i butik istället för på nätet. Då kan de även prova kepsarna för att se om de passar.

Kepsen och stilen

Keps är en huvudbonad som aldrig går ur mode och många äger minst en keps. Under de senaste åren har kepsen blivit väldigt trendig, mycket tack vare influenser från den amerikanska kulturen. Vilken keps man väljer är, precis som vilken modeaccessoar som helst, ett sätt att visa vem man är. Människor som lyssnar på hip-hop väljer till exempel ofta en keps med ett band- eller sportmärke, just på grund av att deras idoler gör det. Någon som har en mer traditionell stil kanske väljer en keps som är tillverkad i tweed eller läder. Något som alla nog kan komma överens om, oavsett stilen på kepsen, är att det är en väldigt användbar huvudbonad.